Hartverwarmende meditatie

Hartverwarmende meditatie

Deze meditatie is bedoeld om je hart, je centrum van je fysieke lichaam en je hardst werkende spier, eens te verwennen.

Je hart staat voor de liefde die je geeft aan anderen en die je ontvangt van hen. Maar niet minder belangrijk, voor de liefde voor jezelf. De meeste mensen zijn opgegroeid met het idee dat je steeds om andere moet geven en niet zo “egoïstisch” moet zijn. Eigen liefde is, of liever gezegd was, uit den boze. Prik even hier met mij samen de illusie. Ik ben van mening dat ik niet goed voor anderen kan zorgen (lees liefde geven) wanneer ik me niet goed voel (lees geen eigen liefde geef). Daarom vind ik het van groot belang om in eerste plaats liefde te geven aan jezelf. Dan zal je zien dat liefde geven en ontvangen van anderen veel gemakkelijker en natuurlijker verloopt.

Ga rustig en gemakkelijk zitten op een stoel of zetel op een plaats waar je niet gestoord kan worden. Zorg dat je beide voeten op de grond staan of rusten. Sluit je ogen en begin rustig op je ademhaling te letten. Kom tot rust. Stel je nu voor dat je naar je hart wandelt en binnen in je hart stapt. Het is er momenteel nog donker. Je wandelt naar de voorkant van je hart en je opent het raam en de luiken. Je voelt meteen een heerlijk zachte en warme wind binnenstromen in je hart. Het zonlicht straalt naar binnen en verlicht je hele hart. Blijf even bij het raam staan en geniet van de zon en de wind. Naast jou op de grond staat een aarden pot met een gouden roos in. De roos is nog gesloten. Plaats de roos op de vensterbank en zie hoe de gouden roos door het zonlicht open bloeit. Ruik aan de gouden roos en geniet van de bloemige geur van de roos. Ga nu terug naar de uitgang van je hart waardoor je bent binnengekomen. Adem drie maal diep in en uit en open je ogen.

Deze meditatie stelt je hart open en toegankelijk om je eigen liefde te ontvangen en om liefde te geven aan en te ontvangen van anderen. Er kunnen tijdens de meditatie tranen opkomen; we hebben allemaal hartzeer gekend die niet altijd even goed is verwerkt. Geen probleem of schaamte, wees blij dat je hart sterk genoeg is om deze littekens nu te verwerken. De zon en de gouden roos doen hier hun werk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*