Imbolc – zaai je idee

Imbolc – zaai je idee

Op 2 februari is het Imbolc. In het Christendom heet die dag Marialichtmis. Bij de natuurreligies betekent deze dag letterlijk “in de buik”. Dit is het moment van het jaar waarin we onze zaden voor het komende jaar gaan planten, in de buik van Moeder Aarde. Daarbij verwelkomen we ook het aangroeiende vuur (lees de zon die aan kracht wint en de dagen die lengen). De lente komt eraan en we zien dit (onder de sneeuw, momenteel) aan de krokussen die uitkomen.

Tijdens de koude en donkere winterperiode hebben we de tijd gehad om aan introspectie te doen: wat hebben we vorig jaar geoogst, wat kunnen we hieruit leren, wat kunnen we voor volgend jaar gebruiken en wat wil ik zaaien. Een diepe kijk in onszelf heeft ons verlangens doen inzien of nieuwe voornemens duidelijk gemaakt. Imbolc luidt de nieuwe periode in waarbij we van introspectie overschakelen naar ideeën uitwerken en onze dromen en verlangens gaan zaaien.

Een gepaste uitdrukking binnen de natuur is dat we zaadjes gaan zaaien. De zaadjes vertegenwoordigen hierbij onze ideeën en verlangens. Hieronder staan enkele kruiden met hun symboliek die jou kunnen helpen om je ideeën, verlangens en voornemens te manifesteren tijdens het komende jaar.

Dille voor bescherming en voorspoed
Venkel voor gezondheid en reiniging
Oregano voor vreugde, liefde en sereniteit
Peterselie voor bescherming en voorspoed
Zonnebloem voor zelfzekerheid en zelfvertrouwen
Waterkers voor kracht
Echte Kamille voor dromen en bescherming
Duizendblad voor 7 jaar huwelijksgeluk (leuk voor de pasgehuwden)

Veel plezier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*